martes, 22 de julio de 2008

Descobrint l'Alta Ribagorça

Vaig aprendre a escalar als blocs granítics del Maresme, d'allí on soc fill, però la meva universitat muntanyenca ha estat els Pirineus, i la meva facultat principal l'Alta Ribagorça, i perquè?

Està clar que aquí de roca en sobra, de gel n'hi ha poc, però més que enlloc del país, de neu depèn l'any, però tenim la Vall d'Aran a prop, però el que de veritat crec que m'ha atret a aquesta terra, és una fotografia que vaig veure quan tenia 10 anys, que la meva avia tenia en un llibre d'un prestatge del menjador. En ella sortia el cim del Pa de Sucre vist des de l'Estany Negre. Aquella silueta em va captivar de tal manera, que encara avui la considero la meva muntanya preferida, l'he pujat desenes de vegades per qualsevol de les seves cares i encara em commoc quan hi soc, com si fos la primera vegada, com si encara tingués 10 anys.

Cavallers a la Vall de Boí, constitueix un conjunt de possiblitats alpinístiques impressionants, sobretot pel dia a dia, per a aquell matí, aquella tarda. Fàcil accés, roca, gel i bonics paissatges.

Al voltant del pantà d'Escales la roca esculpida pels anys i l'aigua és ideal per fer activitat a la tardor, a la primavera, i en aquells dies que més a munt fa mal temps, el sol està gairebé assegurat, i hi ha sectors a 2 minuts en cotxe de Pont de Suert, no es pot demanar més.

A l'hivern, la zona de l'estació de Boí Taull és ideal per anar a foquejar un ratet i fer una mica de vida social, a més, sempre es pot combinar amb d'altres coses, de la següent manera:

Exemple d'un dia d'hivern ribagorça una mica motivat:

Al Matí anar a picar a la Cascada Islandis a Cavallers (uns quants llargs), i a la tarda uns totxos a Viuet o a l'Escondite. I si vols esquiar posa l'esquí al matí o a la tarda segons les condicions de la neu.


Exemple d'un dia d'estiu:

Amb ressaca o poc motivat uns totxos a partir del migdia al Juràssic, i després banyet i cervesa al nàutic. Amb ganes d'escalar, tot el dia Cavallers, per exemple escalant la combinació del Rap del Niño amb la Blues, 450m i cap a baix a fer unes tapes.







Pels menys escaladors, a mí sobretot m'agrada a la primavera i a la tardor, un munt de camins esperen. La desconeguda Vall de Barrabés, les parts més baixes de la Vall de Boí i Pont de Suert, són ideals per a les passejades de tarda, i les parts més altes per quan es te un dia sencer, tot i que en conec més d'un, que per fer 1000 o 1500m no necessita gaires hores i pujar-se al Mulleres, al Valllibierna, o la Punta alta només li suposa un ratet i a dinar a casa.

Bé, muntanya per tots els gustos.

7 comentarios:

willy dijo...

ooooooooooh!
et poses romàntic amb això dels blocs eh..
ja veig que has fet feina aquests dies :)
no si en el fons tens rao ja sas.. haurem de pujar més sovint u venir a passar un temps de juvilació ;)
slaute

Anónimo dijo...

Hi Oscar!
What a surprise! I'm so jealous because in Germany I won't see the mountains for a while... We like the pictures and are looking forward to more!
Kisses and hugs from Marburg,
Josep and Ulli

Òscar Alemán Milán dijo...

Hola Ulli y Jose, me alegra saber de vosotros, espero que os vaya muy bien por Germany. Tenemos una proyección de fotos pendiente en Premià vosotros y yo, ya sabeis de qué, esperemos encontrarnos algun día.

Guillem, potser si que m'hauràs de venir a veure més sovint. Ah! Per cert mira el blog del Jose i la Ulli que t'interessarà, són especialistas en Sudamèrica, si van passar una temporada llrga amb bici, tens el link a la meva llista.

Salute

Anónimo dijo...

Roger Crespo:
Ei Oscar! m'agrada la idea del blog, jo tabmé m'ho he plantejat alguna vegada però encara no m'hi he llençat...De totes maneres m'alegro que tú si que ho hagis fet, així seguirem de més a prop les teves activitats!! No t'oblidis de dir-nos alguna cosa quan baixis pel Maresme que anirem a escalar una mica!! Cuida't i ens veiem.

pec dijo...

ooooooooh, per déu!!!
quin enamorat de la ribagorça!!!

bueno, aixi t'anirem llegint, ja que no et veiem gaire...

salut veí, i mira el correu

Anónimo dijo...

Hola Òscar

Fa poc que hem creat un directori de blocs del Països catalans a on tenim l'objectiu d'aplegar-hi la major part dels blocs que es fan des de les nostres contrades, escrits total o parcialment en català.

En l'Alta Ribagorça no en tenim cap donat d'alta i és per això que al veure que el teu bloc és d'aquesta comarca que et volem convidar a donar-t'hi d'alta. Ho pots fer des d'aquesta adreça, http://cercabloc.cat/insertar_bloc.php.

Tot i esperant comptar-te dintre de poc entre els més de 830 blocs inscrits i amb el desig de que puguis escampar la nostra iniciativa entre d'altres companys.

Salut i €

Òscar Alemán Milán dijo...

Hola Eduard, no he vist fins ara el teu post, ja em miro el tema.
Salut.